Freija, Mörkömurinan Meikä O Vähä Ölövinä

EI JALOSTUSKÄYTÖSSÄ.

Freija on valloittanut koko perheen sydämet aivan täysin ja on luonteeltaan ihana pieni ilopilleri, touhukas ja temperamenttinenkin. Freija on aktiivinen ja vikkelä liikkeissään, mutta osaa myös rauhoittua ja laiskotella. Freija rakastaa olla sylissä ja nukkua kainalossa, sillä onkin erityislupa tulla sänkyyn ja sohvalle, mitä perheen muilla koirilla ei ole.

Mutta ei Freija silti mikään nössö ole. Jos jostain kuuluu epäilyttäviä ääniä, on Freija heti hälyttämässä lauman isommille koirille ja yhdessä kaikki juoksevat ottamaan selvää mitä on tekeillä. Myös ilman isojen koirien taustajoukkoja se puolustaa omaa pihaa. Freijan ollessa noin 5,5kk ikäinen meidän pihalle oli erehtynyt kettu, koska asuimme metsän vieressä ja kanat varmaan olivat pientä kettua houkuttaneet. Mutta Freija sattui samaan aikaan ulos ja rohkeasti ajoi heti ketun matkoihinsa. Freija on siis erittäin tarkka vahti, kukaan ei kävele talon ohi ilman Freijan napakkaa mielipidettä asiasta.. Freija ei ole luonteeltaan välttämättä kovin tyttömäinen, vaan tekee itsensä tiettäväksi ja reviirinsä selväksi potkimalla maata takajaloilla kuten urokset. Freija onkin saanut lempinimen Reijo, josta tulee lyhenne Repe, nämä kaikki nimet se tunnistaa kuitenkin omakseen. Juoksujen aikaan Freija ei kiukuttele eikä revi pelihousujaan, vaan on silloinkin oma ihana itsensä.

Freijalla on uskomaton hajuaisti varsinkin, kun on kyse ruuasta ja jos johonkin on tippunut ruokaa niin Freija kyllä löytää sen. Joskus kuulee sanottavan, että lyhytkuonoisilla koirilla on huonontunut hajuaisti, mutta siihen väittämään en voi kyllä yhtyä.

Freijalla on alle 2v iässä ilmennyt useampia allergioita, joiden vuoksi se ei myöskään ole jalostuskäytössä. Allergiatestit on tehty syksyllä 2020 Freijan ollessa noin 2,5 vuotias. Allergioistaan huolimatta se on meille edelleen todella rakas ja vähintään yhtä tärkeä kuin lauman muutkin koirat, Freijan arvoa ei mitata rahassa tai jalostusarvossa.

Mistä Freija on saanut nimensä? Halusin jonkun kauniin ja pohjoismaisen nimen, joka sopisi yhteen Seitan kanssa. Valitsin skandinaavisen mytologian jumalattaren Freijan. Freija on kauneuden, rakkauden, hedelmällisyyden, revontulien ja sodan jumalatar, sekä jumalista kaikkein kaunein. Freija yhdistetään myös taikuuteen ja vaurauteen, hänen kyyneltensä sanotaan olevan kultaisia. Freija kulkee kahden mustan kissan vetämillä vaunuilla ympäri maailmankaikkeutta ja valitsee puolet taistelukentällä kaatuneista sotureista Odinin Valhallaan. Tottakai meillä onkin mustia kissoja kotona. 

Freijan ja Freijan emän kasvattajan löydät täältä https://www.morkomurinan.com/

ja isän kasvattajan täältä https://kennel-rampijan.webnode.fi/

Sukutaulu

Terveystulokset

-

Allergiatestin tulokset

  • Ruoka: nauta, kananmuna, riisi, herne, peruna, soija
  • Ruohot ja puut: järviruoko, karvamesiheinä, niittynurmikka, heinäratamo, pujo, revonhäntä, koivu, jalava, poppeli, tammi
  • Sienet: candida albicans, curvularia, helminthosporium, rhizopus, stemphylium
  • Muut: varastopunkki (acarus siro), kärpänen, kirppu