Morana, Railleurs Russian Black Diamond

Moranan isä on turkmen alabai -tuontiuros Perenli Ekemen, joka on myös meidän Lilithin ja Aradian isoisä, eli Morana on näiden itseään vanhempien siskosten puolitäti. Moranan emä on Venäläinen tuontinarttu Tagdir.

Morana oli jo 12 viikkoa vanha saapuessaan meille, koska korona oli sulkenut Uusimaan. Luonteeltaan Morana on pehmeä ja herkkä tyttö, joka rakastaa silityksiä ja rapsutuksia. Vieraita kohtaan se on varautunut ja epäileväinen, mutta tuttujen luokse tulee mielellään. Aluksi Morana ei vahtinut pihaa eikä haukkunut ollenkaan, se vain istuskeli rauhassa ja katseli kun muut hoitivat työt. Kotiutuminen varmasti otti oman aikansa jo hiukan vanhemmalla pennulla, eikä Morana kokenut aluetta heti omanaan jota pitäisi jotenkin puollustaa tai vahtia. Yllättävä ukkosen jyrinä n.5kk iässä sai viimein sen luonnolliset taipumukset heräämään ja minun piti ihan mennä katsomaan, että kenestä lähtee tuommoinen erilainen, käheämpi ja matalampi tasainen haukku. Moranahan se siellä oli löytänyt sisäisen vartijansa ja isompien mukana komensi ukkosta. Sen jälkeen se on vahtinut myös pihaa ja haukkunut enemmänkin.

Morana on todella kaunispiirteinen, sopusuhtainen ja atleettisen hoikka, kuten keskiaasialaisen kuuluukin. Se on myös nopea ja ketterä, sen motoriikka on jo nyt hyvä eikä se kompastele omiin jalkoihinsa, kuten isoilla pennuilla välillä on tapana.

Mistä Morana on saanut nimensä? Koska Morana on viralliselta nimeltään Russian Black Diamond, halusin sille jonkin slaavilaiseen mytologiaan liittyvän nimen. Morana on luonnon ja kuoleman jumalatar, jota pidetään auringon tyttärenä. Hän on myös Jarilon kaksoissisko ja vaimo, Jarilo puolestaan on hedelmällisyyden ja kasvillisuuden jumala. Sadonkorjuun jälkeen Morana surmaa uskottoman miehensä, mutta ilman aviomiestään luonnon jumalatar Morana kuihtuu ja muuttuu kauheaksi, vanhaksi ja vaaralliseksi pimeyden ja pakkasen jumalattareksi.