Seita, Bullcape's Olga Dancing With The Beast

Seita on kaunis kuin äitinsä ja vahva kuin isänsä. Seita ei ole dominoiva kotona, mutta kodin ulkopuolella se saattaa ärähtää jos joku vieras koira tulee liian lähelle. Muuten Seita on rauhaa rakastava kukkaistyttö, joka haluaa pusutella ja olla sylissä, koostaan huolimatta. Se on energinen, atleettisen hoikka ja todella nopea juoksemaan jos vain haluaa, aina se ei viitsi kuitenkaan tuhlata energiaa vaikka sitä tarvittaessa löytyykin. Seita tykkää pelata jalkapalloa ja talvisin siihen käyvät myös lumipaakut, paremman puutteessa se pelaa jalkapalloa vaikka pienellä ämpärilläkin. Myös autoilu on Seitan mieleen ja jos se vain voisi, se lähtisi mukaan vaikka joka kerta määränpäästä riippumatta.

Seita osaa liikkua ja leikkiä pientenkin pentujen ja koirien kanssa hienosti. Niiden suhteen se osaa olla varovainen ja rauhoittaa omaa menoaan sekä voimaansa pienemmän tasolle. Seita on myös erittäin kärsivällinen ja jaksaa leikittää pentuja, eikä menetä hermojaan vaikka pienet naskalihampaat roikkuisivatkin kaulanahassa kiinni.

Seita on sopivan vahtiviettinen ja pitää varmasti silmällä epäilyttäviä kulkijoita. Seitalla on taipumus yrittää lähteä lintujen perään saalistusmielessä, myös tuulessa lentävät lehdet ja perhoset saavata aikaan saman reaktion, mutta se lopettaa kyllä kun sille huomauttaa asiasta eikä se jahtaa esimerkiksi autoja.

Pentuna Seita oli ruokansa suhteen tarkka, eikä suvainnut lauman muiden koirien tai kissojen edes vilkaisevan sen ruokakupin suuntaan tai se ärähti. Mutta kun Seita huomasi, että sen annettiin syödä rauhassa eikä kukaan koskaan tullut viemään sen ruokaa, se rauhoittui eikä sitä enää haitannut ohikulkevat eläimet. Lihan tai huippujen herkkujen suhteen Seita on edelleen tarkka, mutta en pidä tätä haittaavana ominaisuutena, koska jokaisella on oikeus ruokarauhaan ja se meillä kaikille suodaankin. Ihmisille Seita ei ole kuitenkaan koskaan ruuastaan murissut eikä tuntenut tarvettakaan siihen.

Seitan isä oli astuessaan jo 10-vuotias ja edelleen toiminnallinen vanha herra. Pitkää ikää voisi kenties olla odottettavissa jälkeläisillekin.

Mistä Seita on saanut nimensä? Kasvattajan luona tämän pennun "työnimi" oli Selma ja pitkän kotimatkan aikana sille oli ehtinyt jo muodostua lempimiä kuten Sempukka, Sempu, Semppu, Sempuli... Halusin jonkun nimen, joka liittyisi luontoon ja mystiikkaan, mutta ei kuitenkaan eroaisi liikaa työnimestä ja näistä lasten antamista lempinimistä. Lapset lepertelivät takapenkillä koiranpennulle, kun ajoin autoa ja yritin kuumeisesti keksiä oikeaa nimeä. Sitten mieleeni tuli "Seita" ja hetki sen jälkeen musta kissa juoksi tien yli, pidin sitä jonkinlaisena merkkinä. Siinä se oli, täydellinen nimi juuri tälle pennulle oli löytynyt! Seita on saamelaisessa muinaisuskossa palvottu luonnonkohde ja pyhä paikka. Saamelaiset uhrasivat seidoille erilaisia luonnontuotteita, kuten lihaa, kalaa sekä verta ja toivoivat, että seidat vastaanottaisivat lahjan ja antaisivat vastalahjana menestystä.

Sukutaulu

Terveystulokset

  • Kyynärät / Elbows 0/0
  • Lonkat / Hips C/D
  • Sydän: terve / Heart: Clear