Körmy, Hearsay That's A Missile

Körmy on erittäin vahtiviettinen ja reviiritietoinen, luvattomia tunkeilijoita ei hyväksytä eikä aidan taakse tarvi jäädä lorvailemaan. Körmy on luonteeltaan suhteellisen kova koira, se palautuu tilanteista heti eivätkä ne jää vaivaamaan sitä. Körmyllä ei koskaan ollut "mörköikää", ukkosellakin se vain söi tyytyväisenä luuta terassilla, kun moni koira olisi luikkinut sängyn alle piiloon. Körmy tuo minulle mieleen ns. "vanhan ajan bullmastiffin", jollaisia ajattelisin bullmastiffien olleen silloin, kun rotu aikoinaan kehitettiin metsänvartijan työkoiraksi.

Ihmisille Körmy ei ole koskaan murissut eikä sitä haittaa, vaikka jonkun perheenjäsenen käsi kävisi ruokakupissa sen syödessäkin, sille se tarkoittaa vain lisää ruokaa. Körmy rakastaa rapsutuksia, silityksiä, pusuja ja perheeltään jopa halauksia. Vieraat ihmiset se ottaa iloisesti vastaan, jos joku perheenjäsenistä on paikalla, muutoin sen kotiin tai pihalle ei ole asiaa. Jos meillä rapsutetaan jotain toista koiraa kuin Körmyä, saattaa se tulla ja jyrätä toisen pois edestä tunkien itsensä rapsutettavaksi. Se ei ole mustasukkainen eikä murise, se vain yksinkertaisesti jyrää yli. Kasvattajalla olikin jo pentuajalta ennen luovutusta video, jossa Körmy oli se joka ihan kirjaimellisesti käveli muiden yli asenteella "Minä menen nyt tästä".

Körmy on aloitellut harrastamaan henkilöhakua nuorempana, kun asuimme vielä Oulussa. Se tykkäsi juosta metsässä etsimässä kivoja ihmisiä, joilla oli sille jotain herkkua siitä hyvästä, että heidät löydettiin piiloistaan. Muiden kiireiden ja asuinpaikkakunnan vaihdoksen myötä hyvin alkanut harrastus kuitenkin valitettavasti jäi.

Mistä Körmy on saanut nimensä? Silloin, kun vasta haaveilin bullmastiffista ja tutustuin rotuun, niin mietin tietysti myös mahdollisia nimiä. Silloin päätin, että jos minulla joskus olisi se uros bullmastiffi, niin sen nimeksi tulisi Vääpeli Körmy. Kuinka ollakkaan, meille tarkoitettu pentu olikin viralliselta nimeltään vapaasti suomennettuna "tämä on ohjus", sopi siis erinomaisesti yhteen myöskin armeijahenkisen "Vääpeli Körmyn" kanssa. Uskon, että juuri tämä koira oli meille tarkoitettu kaikin puolin.

Sukutaulu

Terveystulokset

  • Kyynärät / Elbows 0/0
  • Lonkat / Hips C/C
  • Sydän: terve / Heart: Clear
  • Silmät: terveet / Eyes: Clear